Bedrijfsfilm

Bedrijfsfilm laten maken

Je vraagt je misschien af: “Hoe is een bedrijfsfilm in hemelsnaam te vergelijken met een reclamefilm en waarom zou ik dat willen doen?” Ik zou zeggen dat ze vergelijkbaar zijn, maar toch verschillend. In een reclamefilm worden het merk en het product op zo’n manier in beeld gebracht dat de voordelen ervan echter en tastbaarder lijken. Er zijn veel dingen die getoond kunnen worden en die het publiek zich moet kunnen voorstellen – een levensechte gebruikerservaring. Het merk en de getoonde voordelen zijn veel gedetailleerder – met dezelfde methoden die al tientallen jaren in de reclame worden gebruikt. Productkenmerken, prijs en beschikbaarheid zijn uiteraard de belangrijkste verkoopargumenten van een product of dienst. Maar door dit alles heen is er een groter geheel dat moet worden getoond. Binnen het grotere geheel wordt een groter beeld geschetst van wie het bedrijf is, wat het doet en waar het allemaal om draait.

Dus vraag je je af wat de sleutel is tot een succesvolle bedrijfsfilm. De sleutel is om het de consumenten te vertellen:

Zodat ze de mentale beeldspraak en het grotere plaatje vangen zonder te gedetailleerd te zijn. Dit is waar de aandeelhouder/belegger om de hoek komt kijken. De investeerder investeert geld in bedrijven die een toekomstige ROI laten zien. De wetenschapper en het team zijn dus weer op de goede weg met de productie, omdat de investeerder daadwerkelijk een gevoel begint te krijgen van iets dat in de toekomst gaat gebeuren.

Een ander voordeel is dat de kijker in staat is om uw oplossing voor hun probleem te visualiseren. Uw uitvoerend team is samengekomen om een oplossing uit te werken door er doorheen te werken. Iedereen begrijpt wat de volgende stap is.

Ja, een bedrijfsfilm is een “neem dan de nodige stappen om het probleem op te lossen”-aanpak, maar waarom de moeite nemen om alle klanten die moeten worden aangesproken, erbij te betrekken? Gebruik in plaats daarvan het model van de dollartekens, omdat de kwartaalcijfers uiteindelijk onthullen welke markt anderen verhandelen als bron voor toekomstige producten. Als u een bedrijfsfilm niet gebruikt om de winst te verhogen, waarom maakte u dan in de eerste plaats producten?

U kunt zeggen dat dit in bepaalde gevallen prima is – maar nu is de markt te concurrerend en biedt iedereen dezelfde oplossing aan. Bijvoorbeeld, een bedrijf maakt reclame voor zijn IPTV-afstandsbediening met het doel verkoop te genereren. Dit bedrijf concurreert met 10 andere IPTV-oplossingen. Het concurreert ook met een bedrijf dat een aanzienlijk completere oplossing biedt – ongeveer even duur, 5-10 keer meer functies, met een live persoon om u te helpen kiezen en een fractie van de kosten. U organiseert een paar geholpen verkoopteam, plant afspraken uit die eruit zien alsof ze de verkoop gaan uitdraaien, dan kijkt u naar het personeel van de bedrijfssite (omdat de oorspronkelijke producent zo ver van uw kantoor was gevestigd). Maar laten we zeggen dat de markt een myriade van opties heeft en geen van hen is precies wat u nodig heeft. Het kan zijn dat uw verkoopteam weerstand biedt, dan heeft u laten zien, waarom uw produkt niet de beste optie is en riskeert u middelen en tijd te verspillen.

In dit voorbeeld, zelfs als uw product een echt kenmerk en voordeel heeft waarvan de producent denkt dat het zou helpen uw product te onderscheiden van andere oplossingen, verkopen ze meerdere producten aan de koper, die vaak met elkaar concurreren. Dus nogmaals, elke oplossing concurreert om de aandacht van uw klant – een bedrijfsfilm, die wordt gebruikt als een oplossing voor het probleem zodra het is aangekocht, is eigenlijk een hulpmiddel om u te helpen realiseren dat u niet geschikt bent voor wat de klant zoekt. Het is een betere manier om uw middelen te gebruiken omdat het hen laat weten wat u aanbiedt, wat een grotere context is. Maar is dat het waard om veel geld uit te geven aan een extra functie?

Leave a Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.