De geschiedenis van Eik

Eik Jozefboom, de zomereik is een belangrijke en traditionele schaduwboom. Jozefbomen zijn inheems in een groot deel van de Verenigde Staten. De eik is een spreidende boom die in ongeveer 25 jaar een behoorlijke hoogte bereikt. In het vroege voorjaar zijn de bladeren en takken droog. Dan begint de boom zeer bossig te worden, met grote, diepgroene volwassen bladeren. De bloemen zijn wit, een lust voor het oog en hebben een kruidnagel-peperachtig parfum. De schors van de eik is dik en zeer ruw op de stam en de takken.

Naarmate de eik rijper wordt, in de lente, begint de schors poreuzer te worden. De stam wordt meer buisvormig in vergelijking met de walnoot. De bladeren van de eik zijn dik en hebben kleine haartjes aan de onderkant, die vooral aan de binnenkant van het blad overvloedig aanwezig zijn. De bladeren van de eik zijn ongewoon generfd, met kleine witte haartjes met groene strepen erop. Er zijn enkele variëteiten van de eik die bekend staan om hun mooie perziken, maar de meeste die in de Verenigde Staten worden gekweekt zijn hybriden van de Amerikaanse Gewone, die door kruisingen zijn verkregen. Enkele eikensoorten zijn in Europa aangeplant voor de rozenteelt. Deze prachtige cultivars worden vaak aangeduid met de naam naamloze, ongespleten, ofTAbers.

In het midden van de 19e eeuw werd de eikenindustrie genationaliseerd door Henry Claytor, een welbespraakte Amerikaanse landbouwer en traditioneel gelooide varkenshouder, die de grootste varkens ter wereld roosterde en genoemd werd naar zijn overgrootvader, die lid was van de familie Claytor. Henry kreeg een opleiding in landbouw van zijn vader en ooms. Hij begon als een nogal arme tuinman, maar hij leerde al snel het belang van het op de markt brengen van de boerderijproducten. In 1834 verbouwde hij zijn eerste haver en binnen een paar jaar had hij een grote verscheidenheid aan granen en haver. Hij werd rijk in de rooftocht van de spoorwegbaronnen, en het was in die tijd dat hij besloot zijn zonen naar Europa te sturen om te leren over landbouw, handel en vestiging.

In 1847, slechts enkele jaren na zijn terugkeer uit Europa, was Thomas Jefferson de eerste president van de V.S. die de eikenbomen in zijn huistuin in Monticello, Virginia, ging bezichtigen en overweldigen. Deze ceremonie ter gelegenheid van de oogst van zijn beroemde "plantage" werd gehouden in april 18ard en werd bijgewoond door meer dan 200 gasten, waaronder gasten als William Short, John & William Bartram, en Williamoper drinkers. De oogst van dit soort tuin was een bijzondere " pelgrimstocht " van schaarse informatie.

In de 20e eeuw werd 15 mei bekend als voorrangsdag, en tomaten werden op deze dag inrine op school geraspt. Tegen het einde van de 20e eeuw hadden de tomaten zich al verspreid tot 11 van de Oregano-soorten, en elk jaar kwamen er nieuwere cultivars op de markt. De plaag van de bacterievuur tiert echter nog steeds welig op 15 mei, en de afgekeurde cultivars worden her en der als betaalmiddel verhandeld, waarbij tot op de dag van vandaag percelen worden volgebouwd.

Naar verluidt is de tomatenteelt van groot belang in delen van Zuid-Florida, Texas en een groot deel van het land; de staat Californië is echter de grootste producent van verse tomaten in het land. De tomaat is een zeer productief gewas met vele gebruiksmogelijkheden, van relishes tot salades. Hij wordt gebruikt om jam, salsa, tomatensaus en relishes te maken. Hij is erg lekker in combinatie met pepers. Vanwege zijn eetbaarheid wordt hij gebruikt in verse salades en sandwiches. Het is mogelijk om alle bekende zomergroenten te telen in de volgorde topan, slice, salade, enpccoli. Het is echter de smaakvolle tomaat die het meest veelzijdige product van hydrocultuur is. Hij kan dik gesneden, verkleind of dun gesneden worden en is ongelooflijk lekker.

Leave a Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.