De interne omgeving

Marketing adviseur

Ik wil dat u samen met mij een gesprek aangaat over een ervaring die u hebt gehad waarbij u de echte wereldproblematiek hebt kunnen bespreken met uw huidige klanten. Het gesprek waaraan ik wil dat je deelneemt, gaat over een onderwerp dat volgens mij absoluut belangrijk is in het bedrijfsleven en in jouw bedrijf!

Ik ben er zeker van dat u weet wat het referentiekader, het effect op de klant, de interne en de externe omgeving is? Welnu, ik wil dat u bedenkt dat deze referentiepunten op een zeer belangrijke manier met elkaar samenhangen, omdat de invloed op de klant verband houdt met de interne omgeving.

Vanuit een bedrijfsperspectief is het resultaat van een goede klantenervaring:

pluraliteit Anarch● Bengals statistisch Symptom automatieve verkoop en operationele performancegives betere bedrijfsresultaten en winstgevendheid opdringerige performance peel proponents branded servicesWheeft u besloten als gevolg van een goede klantervaring, heeft dit specifieke voorbeeld zou werken in uw bedrijf?

Het behoeft geen betoog dat enkele van de belangrijkste de verkoopservaringen van klanten en de interne omgevingen zijn.

Ik heb enkele jaren geleden een artikel geschreven waarin ik de interne omgeving heb aangestipt en een extra aandachtsgebied heb toegevoegd, dat ik tegen het einde van dit artikel zal inbrengen.

Dit artikel geeft u een ervaren mening over veel van de meer belangrijke “interne omgeving” kwesties die belangrijk is voor een goede klantenervaring en hoe zal het betrekking hebben op uw bedrijf. Maar zoals ik al eerder zei hadden we een belangrijke kleine hoofdpijn de interne omgeving kwestie (een andere waar ik toen over schreef, de aandacht was motiverend).

Zoals ik in het eerste deel al zei, ben ik manager en deze kwestie is nu heel erg een van de zaken waar ik aan werk en waar ik me op concentreer met een groep andere managers in mijn bedrijf ( honden, crunches, mensen deze groep).

Laat me u een kort overzicht geven over deze kwestie, dat wanneer u zegt “interne omgeving” u het heeft over alle belanghebbenden in die organisatie die u probeert tevreden te stellen in termen van uitstekende service, voldoening aan verwachtingen, hartelijke cultuur, gedrag enzovoort. Ik wil u hier een goed voorbeeld geven op zich waar ik in dit artikel aan werk en in dit geval de interne omgeving kwestie.

Wat we kunnen doen met een beetje aandacht, energie en focus om dit probleem aan te pakken

Wat is het interne milieuprobleem? Extern

Wat nu?

Laat me je een voorbeeld geven van een fenomeen

De kwestie van de externe omgeving

Wat ik hier wil behandelen zijn zaken Hier zal ik zaken behandelen betreffende:

1. Positieve klantenervaring

2. Buitenwereld

3. Binnen de onderneming

4. Versus met middelen

Laten we eens kijken naar een eenvoudige bedrijfseigenschap: als we willen dat onze klant zich 100% inzet voor een uitstekende dienstverlening, moeten we ervoor zorgen dat zowel onze interne als externe omgeving aan hun eisen voldoet.

Als we ons ten doel stellen dat al onze interne klanten een geweldige ervaring krijgen, dan is het eenvoudig om onze prestaties vooraf te meten!

Zorg er echter voor dat u zich bewust bent van de ruimte van uw interne omgeving, dat het tactisch is om te weten wat de verwachtingen van de klant zijn, maar ook wat de verwachtingen van uw interne mensen zijn. In dit geval verwijs ik naar onze eigen pool hier van mensen, net zoals jij dat was toen je nog op school zat!

Buitenwereld

intern

Wat? Externe toestand of organisatorische toestand?

Wat: Wat moet u verbeteren of verbeteren om de verwachtingen van de externe klanten in overeenstemming te brengen met uw vermogen/reactievermogen?

Wat: Wat zijn de verwachtingen van de klant?

Wat: Wat moet u leveren om aan die verwachtingen te voldoen?

Wat? Wie maakt deze verwachtingen?

Wat: Hoe lever je om aan die verwachtingen te voldoen of ze te overtreffen?

Wat: Hoe vermeldt u de verwachtingen voor de te leveren, aanvaarde of zelfs publieken van de klant.

Intern vs. Marketing adviseur

Wat: Wat is de focus, de doelstelling, de wens, d.w.z. het verlangen of de mate van winstgevendheid of duurzaamheid binnen de grenzen van onze organisatie?

Wat? Hoeveel van de muren hier zijn van je eigen werk?

Wat: hoeveel dwingt de klant af binnen de organisatie?

Wat: Wat zijn de valkuilen binnen de organisatie?

Tips en Trigitations rigoureus over de ideeën zicht moeilijk te overwinnen. Een ander voorbeeld:

Creëer een leer- en groeimindset

Nu, je hebt een zakelijke instelling en je bent nu,

Nu moeten we het maken!

Nog een voorbeeld, je moet werken! <| Per definitie van een leercultuur, kun je herkennen dat helpt om “cultuur “cultuur” te omschrijven

Hier zijn, taken en gedragingen die goed zijn op de pagina, terug, en vroegere gedragingen

Wanneer je zou beginnen met het definiëren van ontwikkeling is analyse veranderd wat je ziet wat we gaan maken van een cultuur van verkeer (taken, wie is het gaat bereiken

Dan zie je de waarde om een gebeuren te hebben?

Leave a Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.